VERSLAG Regiokampioenschappen Drenthe SPRINGEN te Exloo 2019

verslag: ©Bianca Compagner – foto: ©Maarten Sluyter

Wie mag zich dit jaar de allerbeste combinatie van de regio Drenthe noemen? In het tweede weekend van augustus vond het regio kampioenschap van het springen plaats op het Hippisch Centrum Exloo. Tussen de regenbuien door, leverden de ruiters en amazones een spannende strijd om de kampioenstitels. Af en toe een windstoot en de hindernissen moesten weer overeind geholpen worden, maar de parcoursbouwers hadden een mooi parcours neergezet.

 

Op vrijdag waren de finales van de klasse B al verreden voor zowel de pony’s als de paarden. Beide groepen werden beoordeeld door gastjury Wendy Timmers. De kampioenstitel van de klasse B bij de paarden ging naar Julian Kruit met Tybe Z. Hij reed een nette ronde en volgens Wendy Timmers was het “een hele fijne ronde om naar te kijken.” Hij verdiende daarmee 90 stijlpunten en daarmee liet hij de concurrentie met 7,5 punt achter zich. Met 82,5 stijlpunten werd Mariel van Mensvoort met Go for it reservekampioen van deze klasse. Menno Waninge kreeg 82 punten voor zijn rondje en werd daarmee derde.

 

Bij de pony’s ging de eerste titel naar Mike Boere met zijn stoere schimmel Mr. Grey. Vijf punten meer dan de nummer twee, Mascha Weinans met D.D.M. Floor, die 77 stijlpunten kreeg in de klasse B-A/B. De meeste stijlpunten in de categorie C gingen naar Niesje Trompetter met Milkmaid, zij kregen 82,5 stijlpunten. Niesje werd gevolgd door Jo Ann von der Heide met Wildemans Lady Lieke met 80 punten. De derde plek was voor Aron Dussel met Sydney, die kreeg 77,5 punten van de jury. Mascha Weinans met D.D.M. Orchid’s Fiona werd winnares in de klasse B-D/E met 84,5 punt. De nummer twee Sammy Hatzmann met Ukkie kreeg 80,5 punt en met een halve punt minder kwam Maureen Jonker met Mutsaards Daisy op de derde plek.

 

De eerste kampioen van de zaterdag was Leonie Vos met haar pony Camily-Arlanda in de klasse L-D/E. Paulien Mulder met Asterhof’s Vincent kon niet tippen aan de snelle Leonie en werd reserve kampioen. De derde prijs ging naar Dimphy Fokkens met Easy Quibell. Justin Koopmans wist met De Boer-Horsetrucks Isla Bonita de kortste en snelste lijntjes te rijden en finishte daarom met de snelste tijd in de klasse L-C. Rosanne Zinger werd tweede met Miss Alinda en hier vlak achteraan kwam Amanda Vos met Diamond. Renzo Zoer was de concurrentie te slim af met de kleinste pony in de klasse L en werd met zijn First Lady kampioen. Helaas had Silke Reuvekamp met Gruyter’s Memphis een foutje waardoor zij, ondanks de snelste tijd te rijden, toch op de tweede plek terecht kwam.

 

Bij de paarden werd er ook gestreden om de titel in de klasse L. Uiteindelijk ging de kampioenstitel in de klasse L naar Mel van der Kamp met Pandora 258. Stijn Hokse met Zuchiny werd reserve kampioen. Het witte lint ging naar Danique Beijert met Huey.

Renzo Zoer wist voor de tweede keer die dag de kampioenstitel te bemachtigen, deze keer met zijn pony Marshall in de klasse M-C. De tweede prijs ging naar Jayden Metting met J’s Quickstar. Simon Redder heeft mooie rondes gereden en werd daarmee als enige overgebleven ruiter in deze klasse de kampioen van de klasse Z-C.

In de klasse M-D/E streden alle combinaties in de barrage om de snelste tijd en die kreeg Annerieke Zinger met Chanel op haar naam. Zij kwam met de snelste tijd binnen en liet daarmee Aylana Smit met De Leijen’s Kim achter haar. Emily Hans met Carbon sloot op de derde plek aan in dit rijtje.

 

Ook in de klasse M paarden was de spanning om te snijden. Wim Pomp had met Ice een erg scherpe tijd neergezet en stond lang aan de leiding, totdat de allerlaatste combinatie nog sneller over de finish ging. Lammie Teunissen reed met De Boer-Horsetrucks High Five een hele strakke barrage en won daarmee de kampioenstitel voor de klasse M. Renate Beuving werd met Inx derde.

Een mooie ronde gereden door Manon van den Hof met haar pony Anemone Mabeline’s Elana leverde haar de eerste plaats op in de klasse Z-D/E. Danielle Holterman had in de barrage helaas wat minder geluk, maar werd alsnog reserve kampioen in deze klasse.

 

De pony Knud van Orchid’s gereden door Anne Feenstra sprong het beste rondje in de ZZ-D/E en kreeg daarmee de kampioenssjerp mee naar huis. Anna Plas had met Gentleman helaas een foutje in de eerste manche, maar werd door de snelste tijd in dezelfde manche toch nog reserve kampioen.

 

In de klasse Z ging de kampioenstitel naar Lennard de Boer met zijn paard Hercules. Renate Beuving had ook in deze klasse goed gereden en gaat met de 2e, 3e en 6e prijs naar huis. Lennard de Boer was erg goed bezig en won ook voor de tweede keer de kampioenstitel, deze keer voor de klasse ZZ en met het paard Florencio. Hij werd ook 3e in deze klasse met het paard Häkkinen en de 2e prijs is voor de eveneens succesvolle Renate Beuving met Horsinaa.

 

De regiokampioenschappen zijn ook dit jaar weer afgesloten met de verenigingskampioenschappen. Het bleef spannend tot het eind, maar er bleven uiteindelijk twee clubs over die zich dit jaar de beste vereniging van de regio Drenthe mogen noemen.

Bij de pony’s waren dit de Stroomruiters uit Beilen, gevolgd door de Boekweitruiters uit Dalerveen. Viribus Unitus uit De Wijk won dit kampioenschap bij de paarden. De rijvereniging uit Exloo werd tweede.

 

De regio mag terugkijken op een geslaagd weekend voor de regiokampioenschappen in het springen. Veel sportiviteit was te zien, ondanks de buien en windstoten. Door de stralende kampioenen en de zon die toch vaak doorbrak, was de zaterdag een hele mooie finaledag.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

Meer nieuws:

Onze sponsoren

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!