VERSLAG Regiokampioenschappen Drenthe dressuur te Exloo 2019

Dit jaar geen selectiewedstrijden in juni en juli, maar alles in 1 kampioenschapsweekend van  1 t/m 3 augustus. Op donderdag 1 augustus waren de selecties voor de pony’s en vrijdag 2 augustus de selecties voor de paarden. Alle finales werden op zaterdag 3 augustus verreden.

De afdelingsdressuur werd vrijdagavond verreden. Maar liefst 19 teams verschenen in de baan en dit  leverde mooie sport op met spannende momenten. Het weer was een spelbreker en na zware regen- en onweersbuien konden, na een onderbreking van het programma, toch alle teams hun proef rijden. Als afsluiting van deze late avond, reden 3 teams hun kür op muziek.

 

PC de Runderuiters werd 1e bij de L viertallen pony’s en RV de Kloosterruiters wonnen bij de viertallen L voor paarden. De M-viertallen werd gewonnen door RV Stidalruiters en het ZZ viertal van RV Stroomruiters kon zich opstellen als winnaar in de zwaarste klasse.

Bij de zestallen ging de overwinning bij de pony’s in de klasse L naar PC Exloo en bij de zestallen L paarden wonnen RV de Runderuiters uit Emmercompascuum. Ook de zestallen in de klasse M en ZZ werden gewonnen door de Runderuiters.

Van de 3 teams die een Kür op muziek reden was ook hier het team van RV de Runderuiters de beste.

 

Zaterdag 3 augustus, de dag van de finales, was het een gezellige drukte op de prachtige terreinen van het Hippisch Centrum Exloo. Het programma verliep voorspoedig en de diverse controles op neusriemen, chipnummers en entingen gingen zonder enige problemen.

 

Bij de kleinste pony’s werden Indy Hinstman en de bekende pony Job kampioen in de klasse B,

Floor Tissingh met Bleekmeerhoeve’s Winston won bij de C ponys B dressuur en Mascha Weinans met DDM Defilee de Mode won bij de grote pony’s de B dressuur.

 

In de L1 dressuur pony’s waren de kampioenen; Loes Passier met Olde’s Hoeve Enzo categorie a/b

Dion Koopmans met zijn pony De Boer Horsetrucks Isla Bonita categorie c en bij de grootste pony’s ging de winst naar Floor Schevers met haar nog jonge Nobis Bolera.

 

De L2 voor pony’s categorie a/b werd gewonnen door Angelique Benjamins, in de categorie c werd Willemijn Sijbega kampioen en Marcella Berends won de categorie d/e met haar mooie Star Dancer Z.

 

De M dressuur werd in de categorie a/b gewonnen door de pony Job maar nu met zijn amazone Kyra Hingstman.  De categorie c in de M dressuur was Maud Giethoorn met Dancing Mexx de kampioene

en bij de grote pony’s ging de winst in de M1 naar Carlijn van Mensvoort met haar Deanston Emelwerth. In de M2 ging de kampioenstitel naar Indy de Vroet met haar Golden River.

 

De Z1 dressuur voor pony’s werd gewonnen door de 14 jarige Meike de Jong en haar

Djinteequa. In de Z2 was B-kaderlid,Esmee Zwaagstra met haar geweldige palominopony Desperado, de overtuigende kampioene.

 

Al deze winnaars zullen onze provincie vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 24 en 25 augustus.

 

Tevens werden alle finales van de paarden dressuur verreden op zaterdag 3 augustus en ook bij de paarden leverde dit prachtige sport op. Veelal met prachtige scores.

 

 

In de B dressuur was het Janita Stavast die met haar jonge Kensington prachtige proeven liet zien, en dus overtuigd kampioen van de regio Drenthe werd.

 

De L1 dressuur werd gewonnen door Valancia Kort met Barossi B, lid van de Kasteelruiters uit Coevorden.

en de L2 werd nipt gewonnen door Rick Bruins Slot met zijn Frizzle Sizzle.

 

In de M dressuur werd spannende strijd geleverd. Floor Vos met haar Jack Brown (v. Chippendale) trok aan het langste eind, en werd kampioene in de M1.

in de M2 was het Rachelle Buining met Gant (v. Bon Bravour) die de overwinning pakte.

In de Z1 dressuur liet Nicole de Leeuw het talent van haar I-Catcher zien en werd de nieuwe kampioene.

In de Z2 moest de reguliere proef gereden worden en later op de dag de Kür op Muziek. Met een fantastische score van maar liefst 74.6 % bracht dit de overwinning voor Annemieke Vincourt-Krom  met haar fijn bewegende High Society .

Ook in de hoogste landelijke klasse, de ZZ-licht dressuur, moesten 2 proeven gereden worden.

Ook hier bracht de Kür op muziek de beslissing, Floor Vos reed met Happy-Feet naar 73.4% en

dat was ruimschoots voldoende voor de overwinning.

 

Al deze kampioenen van Drenthe, van harte gefeliciteerd!! Heel veel succes op de Hippiade op 30 en 31 augustus in Ermelo.

 

Nadine Buining

Regiobestuur Drenthe.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

Meer nieuws:

Onze sponsoren

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!