Verslag Drentse Kampioenschappen 2021 – Dressuur

Drents Kampioenschap Outdoor 2021 – Dressuur

Na de teleurstelling van het moeten aflassen van de regiokampioenschappen outdoor 2020 vanwege de Corona pandemie, was het dit jaar geweldig om weer om de regionale kampioenstitels te kunnen strijden. Op de prachtige terreinen van het HCE Exloo, en onder stralende weersomstandigheden, werden de regiokampioenschappen voor Drenthe outdoor 2021 verreden.
Dit jaar werd voor de eerste keer de mogelijkheid geboden om in alle klassen te kunnen rijden, van Bixie tot aan de Grand Prix. Veel jonge ruitertjes vonden op deze wijze voor de eerste keer hun weg naar Exloo.
Voor de dressuurrubrieken van B tot en met de ZZ-licht zijn deze regiokampioenschapen het ticket naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo, de Hippiade. Deze zal plaats vinden van 19 tot 21 augustus 2021.

Donderdag 22 juli 2021 werden de selectieproeven voor de pony’s verreden. Op zaterdag 24 juli kwamen de jonge finalisten opnieuw in de baan en werd het kampioenschap beslist. De regiokampioenen in de klasse B:
A/B pony’s Shanelle Roggen met Picardthoeve’s Django
C pony’s Charlotte Snoeijing met Jesse-ly
D/E pony’s Esmee van der Vinne met Burberry Britt.
In de klasse L1 ging de winst bij de A/B pony’s naar Carlijn Deddens met Zwanehoef’s Kadans. Bij de C pony’s werd Maybritt Klok met haar Nakita kampioen en bij D/E pony’s was de titel voor Mascha Weinans met DDM Defilee de Mode.

In de L2 werd bij de kleine A/B pony’s Florence Wind met Shamrock Quinn kampioen. Bij de C pony’s won Floor Tissingh met Equador, en bij de D/E pony’s was de winst voor Floor Schevers met haar Nobis Bolera met een enorme score van 74.38%.
In de M1/M2 klasse voor de kleine pony’s kwam de bekende Job in de baan, met zijn amazone Indy Hingstman wonnen zij deze klasse. Bij de C pony’s werd Krista Huisjes met Rocky de kampioen van Drenthe. In de klasse M1 voor de grote pony’s ging Romy Mantingh met haar pony Bijsterhof Furioso er met de winst vandoor. Gevolgd door de kampioen in de M2, Silke Reuvekamp met Major.
De hoogste klasse voor pony’s is de Z dressuur. In de Z1 werd Belinda Gritter kampioen met haar Dorado van Stal Romano, en in de Z2 werd Kyra Hingstman de kampioen met Ti Amo.
Op vrijdag 23 juli werden de selectieproeven voor de paarden verreden, en alle finalisten reden op 24 juli hun finaleproef. Bij de B paarden werd de nummer 1 van Drenthe, Meike Herms met Ayomi. De L1 dressuur paarden werd gewonnen door Kiersten Oenema met Mister Toto van Hopstein, en de L2 paarden werd gewonnen door Maaike Buning-Wolting met haar paard Legolas met een hoge score van 69.77%.
In de M dressuur voor paarden, gingen ervaren amazone’s er met de winst vandoor. De M1 werd gewonnen door Floor van Manen met Incredible en in de M2 werd Floor Vos kampioen met Lapache DFV, nipt gevolgd door Lisa v. Mensvoort die met Ivodena reservekampioen werd.
In de Z1 klasse werd een spannende strijd geleverd om de kampioenstitel, Julia van Schaik met haar zelfopgeleide Nova won met 67.059% , gevolgd door Marjan Hooge met de imponerende Kadans SW met 67.010%.
Voor de hoogste klassen, de Z2 en de ZZ licht moesten er 2 proeven verreden worden in de finale, allereerst de gewone proef, gevolgd door de kür op muziek. In de Z2 werd de selectieproef, de finale proef en de kür gewonnen door Rachelle Buining met haar Gant, zij werd hiermee kampioen van Drenthe. De reservetitel werd behaald door Floor van Manen met haar paard Julius Bs. Ook Esther van Velzen met Glenn Hill reden een goede kür en werden 3e van Drenthe. Deze 3 amazones mogen allen naar de NK in Ermelo.
Spannend was het in de ZZ-licht klasse zeker, Trea Mulder won de selectieproef met de hengst Brinkhof ‘s Jupiler S, Ann Wessels en Ginn lieten wat steken vallen maar gingen wel door naar de finale, en ook Rachelle Buining die sinds kort een combinatie vormt met de mooie Joy Boy gingen naar de finale. In de kür op muziek liep het niet als gewenst met Trea en haar Jupiler. Ann herpakte zich, en reed met haar prachtige Ginn naar een 1e plaats, en ook Rachelle liet een goede kür zien, en klom op naar een 2e plaats in deze klasse. Hiermee werd Ann Wessels dus de kampioen van Drenthe en Rachelle Buining tekende voor het reservekampioenschap.
Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie en zijn erg trots op al onze vrijwilligers die zo’n mooi kampioenschap mede mogelijk helpen maken. Wij wensen al onze kampioenen en afgevaardigden naar Ermelo heel veel plezier en veel succes!

 

Deel dit bericht:

Meer nieuws:

Onze sponsoren

KNHS Regio Drenthe