Outdoor Regiokampioenschappen Drenthe 2021


Springen:

Kampioenschapsweekend: Donderdag 29 juli 2021 t/m Zaterdag 31 juli 2021 te Exloo

 

Drentse Kampioenschappen 2021 – Springen

Het programma van de Drentse Kampioenschappen 2021 begon op 29 juli met de klassen B en L, pony’s en paarden. De klasse B werd beoordeeld door gastjury Nella Bijlsma uit Friesland, ervaring met het trainen en opleiden van springpaarden op een kwalitatieve en eerlijke manier. De klasse M, Z en ZZ pony rubrieken zijn op vrijdag uitgereden, terwijl de paarden in de hoogste klassen alleen het eerste parcours hebben gereden op vrijdag. Het kampioenschap van de paarden in deze klassen zijn bepaald op zaterdag 31 juli. Ook het Open Drents Kampioenschap werd verreden op zaterdag 31 juli in de 1.30m, 1.35m en 1.40m, gesponsord door PlasmaMade – Absolute Science.

Pony’s
Bij de pony’s in de klasse B categorie A/B mag Ruben Ellermann zich kampioen noemen met zijn pony Edelboy. Hij kreeg 83 stijlpunten voor zijn barrage rit. Tweede werden Luna Krul en Yellowa met 80 punten en op de derde plek is Jill Liezen met Kuifje geëindigd met 78 punten.
In de klasse B categorie C is Evelien Molema met Orlando kampioen van de regio Drenthe. Zij kreeg voor haar rit 85 stijlpunten. Laura Westerbeek met Chesterboy van de Garfieldranch kregen 80,5 punten en werden daarmee tweede. Demi Makken en Miss Alinda eindigden op de derde plek met 80 stijlpunten.
Jayden Metting met J’s Magic mag zich Drents kampioen noemen van de klasse B categorie D/E. Zij kregen 87 stijlpunten van de gastjury Nella Bijlsma. Tweede werd Senna Meester met X-Factor, zij kregen 85 stijlpunten voor hun ronde. Mascha Weinans is met D.d.m.orchid’s Fiona geëindigd op de derde plek met 80 punten.
Sander Hulst rijdt een hele snelle barrage met Sandro en wordt daarmee Drents Kampioen van de klasse L categorie A/B. Ook Feyona Coster is kampioen van Drenthe! Zij rijdt met Roxy de snelste tijd in de barrage van de klasse L-C. Tweede wordt Fabian de Vries met zijn pony Hof ter Eekster’s Marco.
Na een spannende barrage, liet Zoë Brandt met Ditto de concurrentie achter zich met een tijd van 33,17! En daarmee mag ze zichzelf kampioen van de regio Drenthe in de klasse L-D/E noemen. Renzo Zoer wist een tijd van 33,99 neer te zetten met It’s Me en werd reserve kampioen. De derde tijd van 35,59 is neergezet door Annerieke Zinger met Spitfire Rose.
Marcel Schoemaker weet zijn concurrent Renzo Zoer achter zich te laten en wint met Spartacus de kampioenstitel in de klasse M-C. In de klasse Z-C heeft Sylvia Holterman een mooie foutloze ronde gereden en wordt kampioene met Orchid’s Florence.
Robin Brunsting weet met Sympaty de eerste plek te bemachtigen! Door de snelste foutloze barrage neer te zetten, is deze combinatie Drents kampioen in de klasse M-D/E. Marcella Berends wordt reserve kampioen met haar pony ITALI_TTE Du Vlist. Op de derde plek is Emily Hans met C’est la Vie geëindigd.
Sven Klomp weet de kampioenstitel van de klasse Z-D/E op zijn naam te zetten met zijn pony Moonlight. De tweede prijs gaat naar Emily Hans met Kravitz van Klaverborch. In de ZZ-D/E is Saskia Brinkman met een foutloze ronde kampioen geworden met Garcia.

Paarden
Jennifer Hidding wint met La Cape Corlanka (v. Cape Coral Rbf Z) de klasse B paarden met 78 punten. Op plek twee komt Dianne Tijmes met Kayro (v. Connect), zij kregen 77,5 stijlpunten van de gastjury. Met 76,5 stijlpunten werd Danique de Boer met Go go goal (v. Breemeersen Adorado) derde van deze klasse.
Kampioene in de klasse L van de paarden is Eline Slager met Klavertjevier (v. Etoulon). Zij reed een foutloze barrage in de snelle tijd van 34,75. Peter Hokse met Jowel HBC (v. Action Breaker) reden een tijd van 37,06 en werden daarmee tweede. Mel van der Kamp met Kimberly (v. Arezzo VDL) komen op de derde plek met een tijd van 39,35.
Kristyna Schütte wint het kampioenschap M springen paarden met Canstakko’s boy (v. Canstakko), zij waren het snelst over de finishlijn. Gert van den Hof met Cooper Z (v. Conradin KB) werden tweede in deze klasse. Nummer drie is Bert-Jan Zuidema met Liverpool ZL (v. Jaguar van Paemel) geworden.
De Z en ZZ ruiters uit Drenthe strijden naast het open kampioenschap ook om de Drentse titel en afvaardiging naar de Nederlandse kampioenschappen. Zij hebben op vrijdag al een eerste parcours gereden. De kampioenstitel van de klasse Z paarden komt op naam van Anne Bakker met Ivan R. Daniëlle Holterman met Ibiza (v. Dallas VDL) wordt tweede in dit klassement. Marian Lunsche met Ego (v. Tygo) komt op de derde plaats.
Drents kampioen klasse ZZ paarden is Bert-Jan Zuidema met Juventus (v. Glasgow-w van het Merelsnest). Lennard de Boer met Tinkerbell Z (v. Toulouse) zet de reserve titel op zijn naam. De derde plek is voor Lisa Broekert met I Am Elrite (v. Harley VDL).


OPEN DRENTS KAMPIOENSCHAPPEN
Ruiters binnen en buiten de regio Drenthe strijden vandaag voor het Open Drents Kampioenschap in de hoogste klassen. Dankzij de sponsor Plasmamade wordt dit Open kampioenschap mogelijk gemaakt om ruiters en amazones in deze klassen te stimuleren.
Open Drents Kampioen in de 1.30m is Albert Zoer met Jackpot (v. Zirocco Blue). Hij wordt gevolgd door Alex Gill met Cabelensky Z (v. Cornet Obolensky). Tonny Leeuwen met Jarona (v. Etoulon) eindigt op de derde plek. De vierde prijs komt op naam van Saskia Deknatel met Golandie (v. Zirocco Blue). Koen Westendorp met Karel Doorman (v. Dakar VDL) pakt de vijfde prijs.
Ook in de 1.35m weet Albert Zoer de titel te bemachtigen. Dit keer met Jayla (v. Emerald Van’t Ruytershof). Na een spannende barrage weet Thijmen Vos met Calgary 56 (v. Carinjo) de tweede tijd neer te zetten. De derde plek is voor Lennard de Boer met Tinkerbell Z (v. Toulouse). Hendrik-jan Schuttert met Stakkaire Gold (v. Stakkato Gold) eindigt op de vierde plek. De vijfde plek is voor de succesvolle Albert Zoer met Florian (v. Zirocco Blue).
Driemaal op rij weet Albert Zoer de titel Open Drents Kampioen te bemachtigen! Met Halifax (v. Zirocco Blue) wordt hij kampioen in de 1.40m. Een mooie barrage rit van Julian De Boer met Isis (v. Cardento) zorgt voor een mooie tijd, maar helaas een fout en daarmee komt hij op de tweede plek. Nummer drie is Marianne Boerema met Porto Allegre 2 (v. Plot Blue). Ernesto Canseco wordt met Its Possible Srk vierde in het klassement. De vijfde plek wordt gevuld door Renate Beuving met Ithaca (v. Canabis).

Het was een geslaagd weekend! De regio Drenthe bedankt iedereen voor deelname, sportiviteit en enthousiasme. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd namens de regio met jullie verdiende prijs. Ook wenst de regio Drenthe alle afgevaardigden heel veel succes op de Hippiade in Ermelo van 19 tot en met 21 augustus.

De volgende combinaties gaan Drenthe vertegenwoordigen op de Hippiade in Ermelo:
Pony’s klasse B – 19 augustus 2021
B – A/B Ruben Ellermann met Edelboy
B – C Evelien Molema met Orlanda
B – D/E Jayden Metting met J’s Magic
Senna Meester met X-Factor
Pony’s klasse L, M, Z en ZZ – 21 augustus 2021
L – A/B
Sander Hulst met Sandro
Renzo Zoer met First Lady
L – C
Feyona Coster met Roxy
Fabian de Vries met Hof ter Eekster’s Marco
L – D/E
Zoë Brandt met Ditto
Renzo Zoer met It’s Me
Annerieke Zinger met Spitfire Rose
M – C
Marcel Schoemaker met Spartacus
Renzo Zoer met Marshall
Z – C
Sylvia Holterman met Orchid’s Florence
Amanda Vos met Diamond
M – D/E
Robin Brunsting met Sympaty
Marcella Berends met ITALI_TTE Du Vlist
Z – D/E
Sven Klomp met Moonlight
Emily Hans met Kravitz van Klaverborch
Dominique Krale met Lady Kickin
ZZ – D/E
Saskia Brinkman met Garcia

Paarden Klasse B – 19 augustus 2021
Jennifer Hidding met La Cape Corlanka
Dianne Tijmes met Kayro
Danique de Boer met Go go goal
Paarden klasse L, M, Z en ZZ – 20 augustus 2021
Klasse L
Eline Slager met Klavertjevier
Peter Hokse met Jowel HBC
Mel van der Kamp met Kimberly
Marsha Schütte met Droste
Klasse M
Kristyna Schütte met Canstakko’s boy
Gert van den Hof met Cooper Z
Bert-Jan Zuidema met Liverpool ZL
Klasse Z
Anne Bakker met Ivan R
Daniëlle Holterman met Ibiza
Klasse ZZ
Bert-Jan Zuidema met Juventus
Lennard de Boer met Tinkerbell Z
Lisa Broekert met I Am Elrite

 


Dressuur:

Donderdag 22 juli t/m zaterdag 24 juli 2021 te Exloo.

Uitslag Bixie t/m ZZ-Licht

Totaaluitslag Z2 en ZZ-Licht

Uitslag ZZ-Zwaar & Lichte-Tour (Subtop)


Wedstrijdsecretariaat dressuur & afdelingsdressuur:
Dhr. Bart de Wal Tel: 06-81997458 E-mail: 

Wedstrijdsecretariaat Springen & verenigingskampioenschappen:
Mevr. Nan Hokse Tel: 06-20772376 E-mail: 

 

Uitslagen

Tijdens de kampioenschappen springen zullen de uitslagen zoveel als mogelijk “live” op deze website gepubliceerd worden!

Tijdens de kampioenschappen springen zullen de uitslagen zoveel als mogelijk “live” op deze website gepubliceerd worden!