Jeugdstimulering Drenthe

 

Wat is het Jeugd (talent) Stimulering Plan (JSP) van de Regio Drenthe?

Wij (Regiobestuur Drenthe) vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport zijn er afgelopen jaren activiteiten opgestart zoals de bixie wedstrijden en andere activiteiten om jonge kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met de ponysport. Het Jeugd(talent)stimuleringsplan (JSP) van Regio Drenthe gaat een stap verder en biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma aan, in de vorm van extra lessen om op een hoger niveau te komen. De KNHS heeft het verzoek bij de regiobesturen neergelegd om dit op zich te nemen. Daarbij is er een commissie gevormd die bestaat uit bestuursleden van Regio Drenthe en leden vanuit de verschillende kringen. We hopen daardoor een goed beeld te krijgen van de jonge talenten die er in onze regio zijn. Het doel is om deze ruiters een opstap te kunnen geven naar een hoger niveau van de hippische sport.

Er worden dressuur- en springlessen gegeven, verdeeld in 12 lessen per seizoen. De dressuur- en springlessen worden gegeven door gerenommeerde instructeurs verdeeld over de regio. Verder is er een tussen- en eindbeoordeling voor de dressuur- en springruiters, waar zij hun vorderingen kunnen laten zien en instructeurs aandachtspunten kunnen formuleren, waaraan de rest van het seizoen gewerkt kan worden. Ook is er een leerzame seizoenafsluiting voor zowel dressuur als springen.

Naar aanleiding van de resultaten die wij op de meetmomenten zien, zullen wij enkele deelnemers ook de mogelijkheid bieden om een aantal gratis lessen te volgen bij een eveneens hoog aangeschreven instructeur. Deze lessen gaan naar de combinaties bij wie wij de meeste groei/ontwikkeling hebben gezien door het jaar heen.

Voor wie?

Ruiter/amazone uit Drenthe,

Word je dit schooljaar 10 of ben jij tussen de 10 en 21 jaar, minimaal startgerechtigd in het L springen of L1 dressuur (minimaal B+10, maar reeds L of hoger mag dus zeker ook) met een C/D/E pony of paard? Dan is onderstaande uitnodiging van het JSP voor jou bestemd.

SELECTIEDAG SPRINGEN: 
Maandag 11 oktober 2021 – Manege Boekweitakkers – Dalerveen

SELECTIEDAG DRESSUUR: 
Donderdag 14 oktober 2021 – Pension- en dressuurstal “De Oude Meerdijk” – Oude Meerdijk 48, Emmen

Kosten voor inschrijving van de selectiedagen 10 euro per combinatie/proef

Deze uitnodiging is bedoeld voor paard- of ponyruiters van 10 tot 21 jaar, die minimaal startgerechtigd zijn in de klasse L springen of L1 dressuur (minimaal B+10). Ruiters die gedurende het schooljaar 10 jaar worden mogen ook meedoen, evenals ruiters die gedurende dit schooljaar 21 jaar worden. Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. In het geval van een pony moet deze behoren tot de categorie C, D of E.  Tevens moet je lid zijn bij een vereniging, die is aangesloten bij de KNHS Regio Drenthe.

De selectieavonden zijn er voor ALLE Drentse ruiters die graag willen deelnemen aan het jeugdstimuleringsplan. Tijdens de selectiedagen worden de rijkunsten van jou en je paard/pony beoordeeld en vervolgens wordt er een keuze gemaakt wie wel en wie niet mogen deelnemen aan het jeugdstimuleringsplan. Ruiters en amazones, die deelnemen aan het jeugdstimuleringsplan, krijgen 12 lessen van gerenommeerde instructeurs, die je zo goed mogelijk zullen proberen te begeleiden om verder te komen in de sport. De kosten voor deze lessen zijn €175,-. Deze kosten hoeven pas voldaan te worden als je positief bericht krijgt over je presteren tijdens de selectie en toelating tot de lessen.

Wil je graag deelnemen aan de selectiedagen, dan verzoeken we je eerst de bijlage goed door te lezen. Voldoe je aan de voorwaarden en wil je, je graag aanmelden? Stuur dan een mail met je naam, naam pony/paard, combinatienummer, mailadres, geboortedatum en telefoonnummer naar onderstaand mailadres.

Naar aanleiding van de resultaten die wij op de meetmomenten zien, zullen wij enkele deelnemers ook de mogelijkheid bieden om een aantal gratis lessen te volgen bij een eveneens hoog aangeschreven instructeur. Deze lessen gaan naar de combinaties bij wie wij de meeste groei/ontwikkeling hebben gezien door het jaar heen.

Wij van het JSP doen zoveel mogelijk via mail en gebruiken de gegevens zoals deze bij de KNHS bekend zijn. Wanneer jullie in “Mijn KNHS” niet het juiste emailadres ingevuld hebben, zal de mail die wij versturen niet aankomen. Zorg daarom (controleer dit voor de zekerheid) altijd dat in “Mijn KNHS” de juiste gegevens geregistreerd staan en je tevens bij je aanmelding een juist emailadres meestuurt.

De deadline voor inschrijving is vrijdag 4 oktober 2021.

LET OP: AANMELDINGEN NA 4 OKTOBER 2021 WORDEN NIET GEACCEPTEERD.

Met vriendelijke groet,
JSP Commissie KNHS Regio Drenthe
jsp@paardensportdrenthe.n

Communicatie

De communicatie tussen verenigingen, JSP-kandidaten en de regio is volledig digitaal.
Dit betekent dat opgave per e-mail moet worden toegezonden en dat brieven vanuit de regio ook per e-mail gaan.
Dit wordt gedaan met het e-mail adres eindigend op @paardensportdrenthe.nl.

Voor meer informatie over het jeugdstimuleringsplan kunt u contact opnemen met:

Bestuursleden Regio Drenthe: Jeugd(talent)stimulering

 • ..

Commissies vanuit de regio:

 • Peter Hokse – Springen
  • Tel. 06-42095319
 • Metty Padding – Secretariaat/ Dressuur
  • Tel. 06-41704334
 • Roelof Harke – Springen
  • Tel. 06-54326747
 • Michael Greeve
  • Tel. 06-51807714
 • Sanna Vermaas
  • Tel. 06-30076400

Algemeen emailadres:

Privacywetgeving

In verband met de nieuwe privacywetgeving willen wij deelnemers erop attent maken dat de startlijst, in tegenstelling tot vorig jaar, niet op Facebook zal worden gepubliceerd. Wel zal de startlijst op www.startlijsten.nl worden gepubliceerd. Wij zullen geen persoonsgegevens delen met derden buiten het JSP zonder medeweten en goedkeuring van de deelnemer. Door aan te melden voor de selectiedagen geeft de deelnemer ons het recht om hun telefoonnummer en mailadres te delen met onze instructeurs. Ook geeft de deelnemer ons het recht om naam, naam paard, klasse en vereniging te publiceren op www.startlijsten.nl. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn m.b.t. privacy,  dan willen wij het verzoek doen ons te mailen op eerdergenoemd mailadres.