Bestuurslid Henk Visscher neemt afscheid

Borger – Bestuurslid Jeugdtalent Stimuleringsplan (JSP) Henk Visscher neemt afscheid. Visscher was bestuurslid vanaf het eerste uur. Voor de regio Drenthe zette hij zich in om de kwaliteit van jonge getalenteerde ruiters te stimuleren.

Aan de rand van Borger, woont Visscher samen met zijn vrouw en drie dochters. Aan huis runt hij een akkerbouw- en varkensbedrijf. Als klein jongetje kwam Visscher in aanraking met de paardensport. Zijn grote liefde voor paarden bleef altijd bestaan. Zo heeft Visscher nog enkele paarden op zijn terrein staan. ‘Als klein jongetje reed ik pony. Daarna heb ik bijna dertig jaar niks met paarden gedaan. Toen mijn kinderen de leeftijd bereikten om pony te rijden, ben ik opnieuw met de paardensport in aanraking gekomen. Nu heb ik een aantal fokmerries en een rijpaard voor mijn dochters. In de toekomst hoop ik met een hengstveulen deel te nemen aan een hengstenshow.’

Jeugdtalent Stimuleringsplan

Zijn voorliefde voor paarden, sloeg over naar zijn dochters: ‘Doordat mijn dochters fanatiek de paardensport beoefende, was ik wekelijks te vinden bij diverse concoursen. Op deze manier kwam ik in aanraking met het Jeugd Stimuleringsplan. Ik was er vanaf het begin bij en heb mij altijd volledig ingezet voor deze mooie sport. De laatste jaren was ik aanwezig bij de scoutingdagen en nam ik de financiën onder mijn hoede.’
Het Jeugd Stimuleringsplan (JSP) is bedoeld voor talentvolle pony- en paardenruiters van 10 tot 21 jaar, die minimaal startgerechtigd zijn in de klassen L springen of L1 Dressuur. Het JSP regio Drenthe vindt het belangrijk dat kinderen plezier beleven in de paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport zijn er de afgelopen jaren activiteiten opgestart zoals de bixie wedstrijden en andere activiteiten om jonge kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met de sport. Het JSP van Regio Drenthe gaat een stap verder. In samenwerking met de regio biedt JSP jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma aan. Zo worden er extra lessen gegeven om op hoger niveau te komen.

Succes

De dressuur- en springlessen worden gegeven door gerenommeerde instructeurs verdeeld over de regio. Verder is er een tussenbeoordeling voor de dressuur- en springruiters, waar zij hun vorderingen kunnen laten zien en instructeurs aandachtspunten kunnen formuleren, waaraan de rest van het seizoen gewerkt kan worden. Het JSP hoop hierdoor een duidelijk beeld te krijgen van de talenten die er in de regio Drenthe zijn. Het doel is om de ruiters een opstap te geven naar een hoger niveau van de Hippische sport. De drie beste springtalenten mogen drie lessen volgen bij Olympisch springruiter Jur Vrieling. De drie beste getalenteerde dressuurruiters mogen drie keer op les bij Adelinde Cornelissen. Dat de JSP selectiedagen succesvol uitpakt, blijkt wel aan het aantal talentvolle jongeren. Zo pakte oud deelneemster van het Jeugdtalent Stimuleringsplan, Saskia Brinkman, vijf nationale KNHS titels. Daarnaast namen Lisa Hamminga en Lysanne Kruizinga met succes deel aan de KWPN Kampioenschappen in Ermelo.

Aansluiting

Hoewel Henk Visscher met veel plezier terugkijkt op zijn periode bij het JSP, hoopt Visscher dat er meer aandacht wordt besteed aan de talenten. ‘De bestuursleden van het JSP doen er zoveel mogelijk aan om de kwaliteiten van de ruiters juist te benutten. Toch hoop ik dat er meer aandacht wordt besteed aan deze talenten uit de regio Drenthe. Vijf jaar geleden zijn wij met het JSP begonnen om het gat van een startende ruiter en het Hippisch Trainings Centrum (HTC) te verbeteren. Daarbij wilden wij het betaalbaar maken. Het doel was om de beste ruiters van het JSP door te laten stromen naar het HTC en vervolgens naar de Rabobank, nu KNHS. Dit is helaas niet helemaal gelukt. Het is lastig om de juiste aansluiting te vinden. Ik hoop dat de KNHS vervolg wilt geven aan de lessen. Nu lopen wij tegen een muur aan. Ons doel blijft om de kinderen hogerop te krijgen, ik hoop dat de KNHS ons daarbij wilt helpen. De jeugd is in ieder geval reuze enthousiast. Het JSP blijft zich inzetten om de kinderen te helpen’, aldus Visscher.

Voor meer informatie over het JSP en de selectiedagen: www.paardensportdrenthe.nl of mailen naar 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

Meer nieuws:

Onze sponsoren

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!